Over Ons

Ervaren Conceptingenieur Technieken

Onbepaalde duur - Voltijds

BEDIENDEN

Hoe Mathieu Gijbels Bedrijfs- en kantoorbouw  persoonlijk en menselijk maakt

NV Mathieu Gijbels is een toonaangevende aannemer in de Belgische bouw. Sinds 1969 werken we aan een vooruitstrevend en vernieuwend professioneel bouwbedrijf waarin onze familiale waarden centraal staan. Vandaag delen we die overtuiging met meer dan 300 collega’s die we De Voordenkers noemen.

De Voordenkers zijn ervaren vakmensen die met een brede kennis klantgericht en empathisch prachtige projecten realiseren. Zij willen hun klanten ontzorgen en permanent groeien. Want Voordenken is antwoorden geven vòòr de vragen komen. Voordenken is onze instelling en drijfveer bij Mathieu Gijbels. Voordenken is de motor van onze huidige en toekomstige groei. Zo realiseren we elk jaar 150 projecten in België, Zuid-Nederland en Nord-Rhein Westfalen. Het resultaat daarvan zijn enthousiaste klanten, verbonden medewerkers en een omzet van 85 miljoen euro.

De omzet is geen doel op zich, maar vooral een gevolg van onze visie en werkwijze. Mathieu Gijbels streeft een levenslange klantenrelatie na, gevoed door tevredenheid, veiligheid, onberispelijke kwaliteit en innovatie. Dat is de basis van al onze activiteiten: nieuwbouw, service & onderhoud, renovatie en projectontwikkelings begeleiding. Daarin creëren we dezelfde uitstekende beleving met een breed team. Want Voordenkers vinden we in alle domeinen, expertises en beroepen. Omdat Voordenken een attitude is. Het is een kenmerk van ondernemende, creatieve professionals die willen groeien. Herken jij jezelf in die visie? En wil je onze afdeling technieken mee uitbouwen? Lees dan over de onderstaande vacature. Heb je er dan zin om ons team te versterken? Neem dan contact op met Mathieu Gijbels. We horen je graag!

 

 

Profielomschrijving

TECHNIEKEN BINNEN MATHIEU GIJBELS

WE WILLEN ONZE AFDELING ENGINEERING VERSTERKEN MET EEN TAK TECHNIEKEN. Op deze manier gaan we nog een stap verder in de ontzorging van onze klanten. Door ook kennis over technieken in huis te halen, kunnen we nog beter een geïntegreerde oplossing aan onze klanten aanbieden: stabiliteit, bouwfysische prestaties, installaties, afwerking en buitenaanleg worden via korte lijnen en bim op elkaar afgestemd om zo invulling te geven aan de bouwdroom van onze klant.

 

Onze Conceptingenieur Technieken wordt een m/v die een verschil kan maken. Engineering is een geïntegreerd ingenieursbureau binnen NV Mathieu Gijbels. In een vroeg stadium, dikwijls nog in een prille verkoopfase, zitten onze conceptingenieurs technieken en het interne bouwteam samen met klant en architect. Ze kunnen hen opportuniteiten en valkuilen aanduiden in het ontwerp, met hen de voor-en nadelen van bepaalde keuzes bespreken en samen met het interne bouwteam ook de budgettaire consequenties meegeven. Zo streven we naar een project op maat van de klant, optimaal aangepast aan zijn/haar wensen. Dit noemen wij “ Voordenken”.

Zo is onze conceptingenieur technieken een partner in ons samenwerkingsmodel met klant en architect

Onze m/v heeft een brede bouwkundige interesse, die niet enkel beperkt is tot technieken. Onze klanten hebben immers ook vragen en noden over epb, duurzaamheid, akoestiek, brandveiligheid enz… Een echte Voordenker kent de verbanden tussen de verschillende vakgebieden en kan de klant hierin adviseren.

Als teamspeler beschik je over sterke communicatieve vaardigheden. Je kan goed luisteren naar de noden en behoeften van de bouwpartners en weet deze te vertalen in oplossingen, die je op een heldere, overtuigende manier kan overbrengen aan de hand van conceptnota’s. Wij zijn erg actief op de volledige Belgische markt. De kennis van het Frans is een meerwaarde.

Daarom beschik je over een masteropleiding ingenieurswetenschappen (bouwkunde, elektromechanica). Onze conceptingenieur is een echte teamspeler en beschikt daarenboven over een sterke kennis in bouwtechnieken om conceptnota’s op een zelfstandige manier op te leveren. Deze conceptnota’s zijn hoofdzakelijk gericht op HVAC, maar geven ook een antwoord op de behoeften van onze klanten over elektriciteit, sanitair, hernieuwbare technieken en EPB.

De ondersteuning van verkoop/uitvoering op technisch en commercieel vlak is dan ook een belangrijke rol zodat ons bedrijf kan verder groeien als een turnkey voordenkend bouwbedrijf.[CV1] 
Je ondersteunt ook onze calculatiedienst. Je helpt calculators bij de analyse van offertes van onderaannemers: zijn deze compleet, voldoen ze aan de door jouw opgestelde conceptnota’s, …
Om de kennis van al onze medewerkers over installaties in gebouwen te verhogen, organiseer je regelmatig informatiesessies.

Mathieu Gijbels zal zich in de toekomst verder structureren en ontwikkelen als een turnkey bouwbedrijf. Als conceptingenieur technieken, ben je de eerste medewerker van de tak technieken binnen onze engineeringsafdeling. We zoeken daarom iemand met relevante ervaring. We zullen deze afdeling in te toekomst samen verder uitbouwen.

Ben jij de Conceptingenieur die we zoeken, ken jij jezelf in dit profiel, laat het ons dan snel weten! Ons team is klaar om je aan boord te halen.

 

Kerncompetenties van een Voordenker

Kerncompetenties van Voordenken in Engineering

1. Hoe je van collega’s tevreden klanten maakt

De Conceptingenieur die wij zoeken reproduceert niet wat er gevraagd wordt. Je denkt verder dan het plan dat op tafel ligt om dat plan nog beter aan te passen aan de noden van de klant. Zo neem je hun bouwzorgen weg, en speel je je rol als Voordenker. Je neemt dus persoonlijk de verantwoordelijkheid voor de te behalen doelstellingen en resultaten. Je bent een keten-denker en deelt graag je kennis en expertise zodat samenwerken een duidelijke meerwaarde krijgt.

2. Hoe je bewijst dat Conceptingenieur een creatieve job is

Onze Conceptingenieur ontdekt blinde vlekken in een project. Je kan oplossingen voorstellen die soms verder gaan dan je eigen vakgebied. Zo bewijs je dat professionele nieuwsgierigheid een geweldige eigenschap is. Je zoekt altijd naar betere oplossingen en blijft ons verrassen  zodat wij allemaal onze klanten hetzelfde fijne gevoel kunnen bieden. Dat vergt creativiteit en innovatie. Je bent kortom een nieuwsgierige professional. Wat ons betreft zijn dat kernwaarden voor ons team Engineering.

3. Hoe je kan inspelen op veranderingen

Je hebt het vermogen om rond te kijken, te anticiperen en accepteert dat dingen veranderen, snel veranderen! Dat slaat je niet uit je lood, je bent in staat om eigen standpunten bij nieuwe relevante informatie terug te durven herzien of op zijn minst te onderzoeken.

4. Hoe je mensenkennis je technische kennis versterkt

Engineering gaat over het zoeken van oplossingen voor klanten, het ontwerpen van zo ideaal mogelijke technische installaties, rekening houdend met soms tegenstrijdige eisen. Hiervoor moet je goed kunnen luisteren wat de klanten willen, dikwijls ook voelen wat ze niet onmiddellijk zeggen. Je moet je oplossing duidelijk kunnen communiceren en ondersteunen met argumenten. Hiervoor beschik je over sterke menselijke vaardigheden die je ondersteunt en versterkt met technologie. Niet omgekeerd. Je werkt dus met en voor mensen.

Engineering bij Mathieu Gijbels gaat verder dan probleemoplossend denken. Engineering bij Mathieu Gijbels gaat over “ probleemvoorkomend” denken, het Voordenken waardig!

Ons aanbod

Je bent de eerste medewerker met als specialisatie technieken in het engineeringsteam. Je kan bijgevolg een stukje pionieren binnen deze afdeling.

Je rapporteert aan de Directeur Engineering en Ontwikkeling en werkt nauw samen met hem.

Een werkgever die ruimte creëert waar mensen goed en aangenaam kunnen werken.
Een state-of-the-art bedrijf met moderne technologieën die je verder kan professionaliseren.
Een competitief salarispakket, compleet met extralegale voordelen, waaronder een firmawagen.
Opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Plaats tewerkstelling

Vragen?

Chantal Vanaken HR Manager
Stel hier jouw vraag

Deel deze vacature